Gezonde kapsalon?

Een gezonde kapsalon kan nog steeds lekker zijn

Een overheerlijke kapsalon is bijna niet te weerstaan. Zeker niet na een avondje stappen. Dit kan een probleem zijn als je een beetje op je gewicht probeert te letten. Wij van KapsalonCulture hebben onze keuze al gemaakt en verkiezen lekker eten boven buikomvang 😊. Voor degene onder ons die een beetje bewust bezig zijn kan het een dilemma zijn. Laten we het daarom hebben over een gezonde kapsalon. Kan dat dan? Jazeker!
We kijken eerst wat de kapsalon een calorieënbom maakt en zetten er alternatieven tegenover zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Kapsalon, wel de lekkerste maar niet de gezondste keuze

Dat kapsalon niet het aller gezondste voedsel is weten we wel. Bestaande uit een laagje friet (of patat, wat jij wil), kebab, salade, gesmolten kaas en knoflooksaus bevat het vele calorieën en de nodige dosis vet. Aardappel bevat natuurlijk veel koolhydraten. Een standaard portie kapsalon bevat gemiddeld gezien 1.184 calorieën . Een grotere portie bevat dus nog meer calorieën. Met een bakje kapsalon zit je dus al bijna aan je dagelijks aanbevolen calorieën. Niet iets wat de fit boys en girls je zullen aanbevelen dus.

Aantal calorieën kapsalon
Tabel van voedingscentrum.nl

Kipsalon, kapsalon in een ander jasje

Een kapsalon kan je op verschillende manieren ‘’gezonder’’ maken. Vaak wordt het kebabvlees vervangen met kip vandaar dat deze variatie ook wel kipsalon genoemd wordt. Ook worden de gewone aardappel vaak vervangen door ovengebakken zoete aardappelen of koolraap.
Kipsalon is lekker makkelijk thuis te maken en een stuk gezonder. Hoewel ik mijzelf wel zie als een ‘’kapsalon purist’’ sta ik altijd wel open voor nieuwe variaties.

Gezonde ingrediënten

Er zijn veel verschillende recepten te vinden. Vaak lijken ze wel een beetje op elkaar maar bevatten toch wel verschillen. Afhankelijk van je smaak kan je kijken wat het beste bij jouw smaakpapillen past. De belangrijkste overeenkomst is wel dat ze flink minder calorieën bevatten. We hebben hieronder een aantal recepten voor jullie verzameld om te proberen:

Kipsalon met ‘’gewone’’ aardappelen

Kipsalon met zoete aardappelen 

Kapsalon gemaakt met koolraap vol met vezels en vitamines

Zelfs de Albert Heijn houdt van kapsalon

Eet smakelijk!

Toch op zoek naar een traditionele kapsalon? Bekijk de mogelijkheden in jouw stad en vertel ons hoe het heeft gesmaakt!
Vind de lekkerste kapsalon hier!

Gezond gerecht


Ken jij een restaurant dat gezonde kapsalons aanbiedt? Voeg deze toe!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties