De geschiedenis van de kapsalon

El Aviva, waar het sprookje begon!

Er was eens een kapper met trek in een vette hap. Vol goede moed begon hij zijn zoektocht naar het ultieme gerecht. Hij trotseerde weer en wind op zoek naar de voedsel-tovenaar van El Aviva. Eenmaal aangekomen vroeg hij om het onmogelijke. Met een spreuk combineerde de voedsel-tovenaar aardappel, vlees, sla en saus in een aluminium bakje en creëerde deze onweerstaanbare caloriebom. Ze leefden nog lang en gelukkig.

Kapsalon is gelukkig helemaal geen sprookje. Knijp maar even in je wang, kapsalon is echt. Anno 2022 is kapsalon nog steeds uitermate populair. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan? De introductie gaf een mooi voorproefje maar in dit artikel zullen we de origin story van de kapsalon bespreken.

De Erasmusbrug in Rotterdam

Waarom noemen we het een kapsalon?

Kapsalon is rond 2003 ontstaan in Rotterdam. Nathaniël Gomes was toen eigenaar van een kapsalon (eentje waar je je haar kan laten knippen 😊) en at geregeld bij snackbar El Aviva die iets verderop was gevestigd. Nathaniël bestelde vaak een shoarmaschotel en patat. Op een gegeven moment liet hij zijn favoriete ingrediënten combineren en warmhouden in een aluminium bakje en zo geschiedde het. Omdat het gerecht nog geen naam had en ook niet heel makkelijk te omschrijven was noemde ze het een kapsalon. Al gauw begon het gerecht in populariteit te winnen en klanten die bij El Aviva binnenwandeleden begonnen om een kapsalon te vragen. Fast forward bijna 20 naar voren en de kapsalon is in heel Nederland te verkrijgen en zelfs ver erbuiten.

Kapsalon

Kapsalon, ook een aanrader voor de haarloze

Kapsalon is ongekend populair. Het is het ultieme fusiegerecht dat verschillende keukens samenbrengt. Wij bij kapsalonculture vinden het onweerstaanbaar en hebben daarom deze website gemaakt om onze liefde voor kapsalon met jullie te delen. Zoek jouw favoriete restaurant en rate & review.

Ik zou zeggen eet smakelijk!

Bonus


Een mooi interview met de helden die de kapsalon voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties